Fakturabelåning och fakturaköp i Uppsala

- factoring med schyssta villkor

 

Frigör kapital snabbt med factoring i Uppsala

Factoring är en smidig finansieringsmodell som ger dig möjlighet att frigöra kapital i ditt bolag på ett snabbt och enkelt sätt. Hos Ikano Bank kan du ansöka om factoring genom såväl fakturaköp som fakturabelåning – alltid med trygga avtal och förmånliga villkor. 

 • Få snabbare betalt för dina fakturor.
 • Minska din fakturaadministration. 
 • Frigör kapital och tid att investera i din kärnverksamhet.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Få betalt direkt med factoring i Uppsala

Factoring är tjänsten för dig som på ett enkelt och smidigt sätt vill frigöra kapital bundet i kundfordringar. Med factoring säljer eller belånar du dina kundfakturor till oss på Ikano Bank, och får betalt direkt av oss. Du slipper vänta på att kunden ska betala och minskar därmed risken för långa kredittider som påverkar både kassaflöde och likviditet negativt.
 
Vi erbjuder factoring till företag både i Uppsala och resten av landet – dels genom fakturaköp med eller utan regress dels genom fakturabelåning. Oavsett vilken metod du väljer är du garanterad en enkel ansökningsprocess med korta ledtider, smidiga fakturaflöden, trygga avtal och snabba utbetalningar.

 

Så fungerar det

Factoring är en finansieringsmodell framtagen för att hjälpa företag att minska andelen kapital bundet i kundfordringar. Rent praktiskt innebär tjänsten att du säljer eller belånar dina kundfakturor till Ikano Bank, och får betalt av oss istället för av dina kunder. Du kan använda factoring för vissa utvalda fakturor, såväl som för hela kundreskontran.
 
Som factoringkund hos Ikano Bank kan du använda factoring genom fakturaköp eller fakturabelåning. De olika metoderna ger dig möjlighet att välja det upplägg som passar bäst utifrån dina önskemål om kreditrisk och kostnad.

 

Fakturaköp i Uppsala

Fakturaköp innebär att du säljer vissa eller alla utestående kundfakturor till oss på Ikano Bank. Vi tar över som fordringsägare och du får betalt för hela det sammanlagda beloppet (minus vår factoringavgift) på en gång. Vid fakturaköp kan du välja att sälja dina fakturor med eller utan regress, där utan regress innebär att vi köper dem utan villkor på återköp om kunden inte skulle betala. Det här är den tryggaste och mest bekväma formen av factoring.
 
Önskar du en lite lägre avgift finns fakturaköp med regress som alternativ. Du får fortfarande betalt för hela fakturabeloppet på en gång, men behåller kreditrisken själv i utbyte mot en lägre kostnad.

 

Fakturabelåning i Uppsala

Vid fakturabelåning använder du utestående kundfakturor som säkerhet för ett lån hos oss. Här behåller du hela kreditrisken själv och ditt företag står kvar som fordringsägare. Ikano Bank betalar ut upp till 90% av fakturabeloppet (minus avgifter) på en gång, och resterande del när vi har fått betalt från kund. Uteblir betalningen från kund måste du betala tillbaka lånet.
 
Fakturabelåning är vår billigaste form av factoring som fortfarande hjälper dig att frigöra kapital bundet i kundfordringar, fast mot en lägre kostnad än vid fakturaköp.
 
Oavsett vilken form av factoring du väljer sköter Ikano Bank kundkontakter som rör fakturor samt fakturaadministration, inklusive påminnelseutskick och inkassohantering. De fakturor du vill sälja eller belåna laddar du enkelt upp i vårt factoringverktyg.

 

Factoring steg för steg

 1. Kontakta oss via mail, telefon eller formulär på hemsidan
  Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag på upplägg för factoring.
 2. Skräddarsytt avtal med bra villkor
  Vi tar fram ett avtal med villkor anpassade utifrån din verksamhets behov samt önskemål om kostnad och kreditrisk.
 3. Vi tar över fakturorna
  Ladda upp de fakturor du vill sälja eller belåna i onlineverktyget, alternativt maila in dem med krypterad e-post.
 4. Kreditprövning av slutkund
  Alla slutkunder kreditprövas av våra handläggare och du får snabbt besked om vilka som är godkända för factoring.
 5. Utbetalning till företagskonto
  Vi betalar ut hela eller delar av fakturabeloppet, beroende på vilket upplägg du valt, så snart vi mottagit dina fakturor.

 

Vem passar factoring för?

Factoring är en smart och kostnadseffektiv finansieringslösning för företag som vill frigöra kapital och förbättra sitt kassaflöde. Ikano Banks olika upplägg för factoring ger dig möjlighet att välja en modell som passar just ditt företag. Att tjänsten är onlinebaserad gör också att du kan använda den oberoende av var i landet din verksamhet finns.

 

Kontakta oss så berättar vi mer

Vill du veta mer om våra upplägg för factoring, eller vill du ha ett kostnadsfritt förslag på factoring för ditt företag? Hör av dig till någon av våra experter så hjälper vi dig. Du når oss enkelt via telefon, mail eller kontaktformulär på hemsidan.
 
Välkommen till Ikano Bank – din schyssta factoringpartner.
 

Några av de orter vi erbjuder factoring på:

Factoring i Linköping

Linköping

Factoring i Göteborg

Göteborg

Factoring i Stockholm

Stockholm

Factoring i Malmö

Malmö

meeting

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

loan_orange

Kostnadseffektiva
lösningar


Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

 

Kontakta oss


.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.