Fakturabelåning och fakturaköp i Linköping

- factoring med schyssta villkor

 

Frigör kapital snabbt med factoring i Linköping

Factoring är en smidig finansieringsmodell som ger dig möjlighet att frigöra kapital i ditt bolag på ett snabbt och enkelt sätt. Hos Ikano Bank kan du ansöka om factoring genom såväl fakturaköp som fakturabelåning – alltid med trygga avtal och förmånliga villkor. 

 • Få snabbare betalt för dina fakturor.
 • Minska din fakturaadministration. 
 • Frigör kapital och tid att investera i din kärnverksamhet.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Få betalt direkt med factoring i Linköping

Factoring är en finansieringsmodell för företag som vill minska sina kredittider och frigöra kapital bundet i kundfordringar. Tjänsten innebär att du säljer eller belånar dina fakturor till Ikano Bank och får betalt direkt av oss istället för av dina kunder. Du slipper vänta ut långa kredittider som riskerar att belasta både kassaflöde och likviditet, och frigör dessutom mycket administrativ tid. Vi sköter all fakturaadministration, inklusive hantering av eventuella påminnelser och inkassoärenden.
 
Ikano Bank erbjuder en enkel ansökningsprocess med korta ledtider, smidiga fakturaflöden, snabba utbetalningar och schyssta villkor. Med oss som factoringpartner kan du effektivt förbättra både kassaflöde och likviditet, och med det få mer flexibilitet och ekonomiskt handlingsutrymme i ditt företag.

 

Så går det till

Som kund hos oss kan du välja mellan factoring genom fakturaköp, alternativt fakturabelåning. Vilket upplägg som passar dig bäst beror på vilka önskemål du har om kreditrisk och kostnad. Bägge metoderna innebär att du säljer eller belånar dina fakturor till Ikano Bank och får betalt direkt av oss istället för av dina kunder.

 

Fakturaköp i Linköping

Vid fakturaköp säljer du dina utestående kundfakturor till oss på Ikano Bank och får betalt för hela beloppet (minus vår factoringavgift) på en gång. I samband med köpet tar vi över som fordringsägare och sköter all fakturaadministration. För maximal trygghet kan du välja fakturaköp utan regress, vilket innebär att vi tar över hela kreditrisken och köper fakturorna utan villkor om återgång ifall kunden inte betalar.
 
Vill du ha en lite lägre factoringkostnad finns fakturaköp med regress som bra alternativ. Du får fortfarande hela fakturabeloppet utbetalt på en gång, men behåller kreditrisken själv.

 

Fakturabelåning i Linköping

Factoring genom fakturabelåning innebär att du använder din kundreskontran som säkerhet för ett lån hos oss. Ditt företag står kvar som fordringsägare och du behåller hela kreditrisken själv. I utbyte betalar du en lägre avgift än vid fakturaköp.

Vid fakturabelåning betalar Ikano Bank ut upp till 90% av fakturabeloppet när vi mottagit fakturorna, och resterande del när kunden har betalat. Uteblir betalning från kund måste du betala tillbaka det belopp som vi har betalat ut till dig. Den här metoden kan vara ett bra alternativ om du vill frigöra kapital genom factoring, mot en lägre kostnad.
 
Oavsett vilken metod du väljer laddar du upp dina fakturor via vårt smidiga factoringverktyg. I början kan du också maila in dem med krypterad e-post om du hellre vill det. All vår factoring är helt platsoberoende, vilket innebär att du kan använda tjänsten oavsett var i landet ditt företag finns.

 

Factoring steg för steg

 1. Ansök om factoring och få ett kostnadsfritt förslag 
  Kontakta någon av våra säljare via mail, telefon eller formulär på hemsidan.
 2. Avtal med schyssta villkor 
  Vi tar fram ett förslag på factoring med upplägg och villkor anpassade efter din verksamhets unika behov.
 3. Ladda upp eller skicka in fakturorna 
  Överlåt fakturorna till oss genom att ladda upp dem i vårt onlinebaserade factoringverktyg, eller maila in dem med krypterad e-post.
 4. Kreditprövningar 
  Våra kredithandläggare gör kreditprövningar av dina slutkunder. Du får snabbt besked om vilka som är godkända för factoring hos oss.
 5. Få betalt 
  Vi betalar ut hela eller delar av fakturabeloppet, beroende på vilken typ av factoring du valt, till ditt företagskonto. Utbetalning sker inom 1–2 arbetsdagar.

 

Vem passar factoring för?

Factoring är en utmärkt finansieringslösning för dig som söker ett enkelt sätt att frigöra kapital och öka ditt kassaflöde. Antingen vid tillfälliga behov, eller som en löpande långsiktig lösning.
 
Med Ikano Banks olika upplägg för factoring kan du välja den metod som passar din verksamhet, och som fungerar utifrån dina önskemål om kostnad och kreditrisk.

 

Kontakta oss för mer information

Vill du veta mer om våra factoringtjänster, eller önskar du ett kostnadsfritt förslag på factoring för ditt företag? Ring, maila eller kontakta oss via formulär på vår hemsida så får du hjälp av våra kunniga factoringexperter.
 
Varmt välkommen till Ikano Bank – den schyssta factoringpartnern.

Några av de orter vi erbjuder factoring på:

Factoring i Göteborg

Göteborg

Factoring i Malmö

Malmö

Factoring i Stockholm

Stockholm

Factoring i Uppsala

Uppsala

meeting

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

loan_orange

Kostnadseffektiva
lösningar


Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

 

Kontakta oss


.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.