Fakturabelåning och fakturaköp i Malmö

- factoring med schyssta villkor

 

Frigör kapital snabbt med factoring i Malmö

Factoring är en smidig finansieringsmodell som ger dig möjlighet att frigöra kapital i ditt bolag på ett snabbt och enkelt sätt. Hos Ikano Bank kan du ansöka om factoring genom såväl fakturaköp som fakturabelåning – alltid med trygga avtal och förmånliga villkor. 

  • Få snabbare betalt för dina fakturor.
  • Minska din fakturaadministration. 
  • Frigör kapital och tid att investera i din kärnverksamhet.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Få betalt direkt med factoring i Malmö

Factoring är ett tryggt, smidigt och kostnadseffektivt sätt att frigöra kapital bundet i kundfordringar och med det förbättra både kassaflöde och likviditet i företaget. Tjänsten innebär att du säljer eller belånar dina fakturor till Ikano Bank och får betalt direkt av oss istället för dina kunder. Du slipper vänta ut långa kredittider och frigör dessutom en hel del administrativ tid. Vi tar hand om all fakturaadministration, kundkontakter och hantering av eventuella påminnelser och inkassoärenden. Det är enkelt, bekvämt och kostnadseffektivt för dig som kund.
 
Ikano Bank erbjuder factoring med schyssta villkor, smidiga fakturaflöden och möjlighet att anpassa kreditrisk och kostnad efter olika behov och önskemål. Tjänsten finns tillgänglig för företag och organisationer inom olika branscher och i olika delar av landet – både i och utanför Malmö.

 

Så fungerar det

Hos Ikano Bank kan du välja factoring genom fakturaköp alternativt fakturabelåning. Oavsett vilken metod du väljer är du garanterad ett smidigt fakturaflöde och snabba utbetalningar. Du laddar upp de fakturor du vill sälja eller belåna i vårt factoringverktyg, alternativt mailar du in dem med krypterad e-post. Eftersom tjänsten är onlinebaserad kan du använda den oberoende av var i landet du har din verksamhet.

 

Fakturaköp i Malmö

Factoring med fakturaköp innebär att du säljer dina kundfakturor till oss på Ikano Bank, antingen med eller utan regress. Vid fakturaköp utan regress tar vi över som fordringsägare och köper dina fakturor utan villkor på återköp om kunden inte betalar. Du överlåter hela kreditrisken till oss och får hela fakturabeloppet (minus avgifter) utbetalt på en gång.
 
Vid fakturaköp med regress behåller du en del av kreditrisken själv och betalar en lägre factoringavgift. Regressen innebär att du kan bli återbetalningsskyldig om betalning från kund uteblir.
 

Fakturabelåning i Malmö

Fakturabelåning är en billigare form av factoring där du använder dina fakturor som säkerhet för ett lån istället för att sälja dem. Du behåller hela kreditrisken själv och får upp till 90% av fakturabeloppet (minus avgifter) utbetalt på en gång. Resterande del betalas ut så fort Ikano Bank har fått betalt av kund. Precis som vid fakturaköp sköter vi all fakturaadministration och kundkontakt, inklusive påminnelseutskick och inkassohantering.

 

Factoring steg för steg

  1. Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag Ansök om factoring via mail, telefon eller formulär på vår hemsida.
  2. Skräddarsytt avtal med schyssta villkor Vi tar fram ett förslag på upplägg för factoring med villkor anpassade efter dina önskemål om kreditrisk och kostnad.
  3. Kreditprövning av slutkund Våra kredithandläggare gör manuella kreditprövningar av dina kunder och lämnar snabbt besked om vilka vi kan godkänna för factoring.
  4. Vi tar över dina fakturor Överlåt dina fakturor till oss genom att ladda upp dem i vårt factoringverktyg, eller maila in dem med krypterad e-post.
  5. Få betalt Ikano Bank betalar ut hela eller delar av fakturabeloppet, beroende på om du valt fakturaköp eller fakturabelåning, inom 1-2 dagar efter att vi mottagit fakturorna.

 

Vem passar factoring för?

Factoring passar företag som vill förbättra sitt kassaflöde och sin likviditet med en enkel, smidig och trygg finansieringslösning. Tjänsten är flexibel och kan användas för att frigöra kapital bundet i kundfordringar vid enstaka tillfällen, såväl som i form av en långsiktig lösning.
 
Med Ikano Banks olika metoder av factoring – fakturaköp med eller utan regress samt fakturabelåning – kan vi också enkelt anpassa upplägget efter dina önskemål om kostnad och kreditrisk.

 

Vill du veta mer om våra factoringtjänster?

Har du frågor om hur våra factoringtjänster fungerar, eller vill du få ett kostnadsfritt förslag på ett upplägg för ditt företag? Kontakta någon av våra duktiga factoringexperter via telefon, mail eller formulär på hemsidan så hjälper vi dig.
 
Välkommen till Ikano Bank – din schyssta factoringpartner.

 

Några av de orter vi erbjuder factoring på:

Factoring i Linköping

Linköping

Factoring i Göteborg

Göteborg

Factoring i Stockholm

Stockholm

Factoring i Uppsala

Uppsala

meeting[No text in field]

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

loan_orange

Kostnadseffektiva
lösningar


Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

 

Kontakta oss


.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.