Fakturabelåning och fakturaköp i Göteborg

- factoring med schyssta villkor

 

Frigör kapital snabbt med factoring i Göteborg

Factoring är en smidig finansieringsmodell som ger dig möjlighet att frigöra kapital i ditt bolag på ett snabbt och enkelt sätt. Hos Ikano Bank kan du ansöka om factoring genom såväl fakturaköp som fakturabelåning – alltid med trygga avtal och förmånliga villkor. 

 • Få snabbare betalt för dina fakturor.
 • Minska din fakturaadministration. 
 • Frigör kapital och tid att investera i din kärnverksamhet.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Få betalt direkt med factoring i Göteborg

Med factoring slipper du vänta på att dina kunder betalar fakturor på förfallodatum eller kanske till och med efter. Istället överlåter du dina fakturor till oss på Ikano Bank, antingen genom fakturaköp eller fakturabelåning, och får betalt direkt. Vi tar över hela eller delar av din kreditrisk och sköter både kundkontakter samt eventuella påminnelseutskick och inkassohantering. 
Vi erbjuder en smidig ansökningsprocess med korta ledtider, schyssta villkor, låga avgifter och personlig service. Tjänsten finns tillgänglig för företag och organisationer inom olika branscher, och kan användas för såväl kortsiktiga som långsiktiga behov av factoring både i Göteborg och övriga Sverige.

 

Så fungerar det 

Factoring innebär att du säljer eller belånar utestående (men inte förfallna) kundfakturor till oss på Ikano Bank i utbyte mot kontanta medel. Det är en enkel och smidig finansieringslösning som hjälper dig att snabbt frigöra kapital och förbättra kassaflödet i din verksamhet. Beroende på vilken typ av factoring du väljer, fakturaköp eller fakturabelåning, får du betalt för hela eller delar av fakturabeloppet på en gång.

 

Fakturaköp i Göteborg

Vid fakturaköp säljer du dina kundfakturor till oss på Ikano Bank och får betalt för hela beloppet (minus avgifter) på en gång. Vi tar över som fordringsägare och sköter såväl kundkontakt som fakturaadministration, påminnelseutskick och inkassoärenden. Fakturorna du vill sälja laddar du enkelt upp i vårt digitala factoringsystem, vilket innebär att du kan använda tjänsten oavsett var i landet ditt företag finns – såväl i Göteborg, som på annat håll. 

Hos Ikano Bank kan du välja mellan två olika typer av fakturaköp – med regress eller utan regress. Fakturaköp utan regress innebär att vi tar över hela kreditrisken och köper fakturorna utan villkor på återgång om kunden inte skulle betala. Vid fakturaköp med regress behåller du en del av kreditrisken själv, i utbyte mot en lägre avgift.

 

Fakturabelåning i Göteborg

Vid fakturabelåning använder du dina fakturor som säkerhet för ett banklån hos oss. Du står själv kvar som fordringsägare och behåller kreditrisken i ditt företag, men slipper vänta på betalning från dina kunder. Istället betalar Ikano Bank ut upp till 90 % av fakturabeloppet på en gång, och resterande del (minus avgifter) när vi har fått betalt av kund. 

Fakturabelåning är vår billigaste form av factoring och passar dig som vill frigöra kapital och öka likviditeten i ditt företag, men mot en lägre avgift.

 

Factoring steg för steg

 1. Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag
 2. Kontakta oss via mail, telefon eller formulär på hemsidan.
 3. Avtal med schyssta villkor
 4. Vi tar fram ett upplägg för factoring med villkor skräddarsydda efter din verksamhets unika behov.
 5. Kreditprövning av slutkund
 6. Vi gör manuella kreditprövningar av dina kunder och meddelar dig snabbt vilka som är godkända för factoring.
 7. Vi tar över fakturorna
 8. Ladda upp dina fakturor i vårt smidiga onlineverktyg SpeedFeed, alternativt maila in dem med krypterad e-post.
 9. Få betalt
 10. Hela eller delar av fakturabeloppet, beroende på om du valt fakturaköp eller fakturabelåning, betalas omgående ut till ditt företagskonto.

 

Vem passar factoring för?

Factoring kan användas av företag som vill frigöra kapital och förbättra sitt kassaflöde med en enkel och trygg finansieringmodell. Antingen vid ett enstaka tillfälle, eller som en långsiktig lösning.

Ikano Banks olika former av factoring, med både fakturaköp och fakturabelåning, ger dig möjlighet att välja det upplägg som passar din verksamhet bäst utifrån önskemål om kreditrisk och kostnad.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om våra factoringtjänster, eller vill du ha ett kostnadsfritt förslag på hur factoring kan hjälpa dig? Hör av dig till våra kunniga factoringexperter så hjälper vi dig. Du når oss enkelt via mail, telefon eller formulär på hemsidan.  Varmt välkommen till Ikano Bank – din schyssta factoringpartner i Göteborg. 

Några av de orter vi erbjuder factoring på:

Factoring i Linköping

Linköping

Factoring i Malmö

Malmö

Factoring i Stockholm

Stockholm

Factoring i Uppsala

Uppsala

meeting

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

loan_orange

Kostnadseffektiva
lösningar


Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

 

Kontakta oss


.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.