Fakturabelåning och fakturaköp i Stockholm

- factoring med schyssta villkor

 

Frigör kapital snabbt med factoring i Stockholm

Factoring är en smidig finansieringsmodell som ger dig möjlighet att frigöra kapital i ditt bolag på ett snabbt och enkelt sätt. Hos Ikano Bank kan du ansöka om factoring genom såväl fakturaköp som fakturabelåning – alltid med trygga avtal och förmånliga villkor. 

 • Få snabbare betalt för dina fakturor.
 • Minska din fakturaadministration. 
 • Frigör kapital och tid att investera i din kärnverksamhet.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Få betalt direkt med factoring i Stockholm

Factoring är en smart finansieringslösning som hjälper dig att förkorta företagets kredittider och få ett bättre kassaflöde. Tjänsten innebär att du säljer eller belånar dina kundfordringar till oss på Ikano Bank och får betalt direkt av oss istället för att behöva vänta på kund. De snabbare betalningarna hjälper till att öka ditt kassaflöde och förbättra din likviditet, vilket i sin tur ger mer ekonomisk stabilitet och flexibilitet i företaget.
 
Med oss som factoringpartner är du garanterad ett smidigt fakturaflöde, säkra betalningar, schyssta villkor och ett upplägg skräddarsytt efter din verksamhet. Vi erbjuder factoring till företag av olika storlek och inom olika branscher, både i och utanför Stockholm.

 

Så fungerar det

Hos Ikano Bank kan du använda factoring genom fakturaköp eller fakturabelåning. Beroende på vilken metod av factoring du väljer får du hela eller del av fakturabeloppet utbetalt på en gång.

 

Fakturaköp i Stockholm

Fakturaköp innebär att du säljer dina kundfakturor till oss och får betalt för hela beloppet (minus vår factoringavgift) på en gång. Vi erbjuder fakturaköp både med och utan regress så att du kan välja det som passar ditt företag. Vid fakturaköp utan regress övertar vi hela kreditrisken och köper fakturorna utan krav på återkrav om kunden inte skulle betala. Väljer du fakturaköp med regress behåller du kreditrisken själv i utbyte mot en lägre factoringavgift.
 
Oavsett vilken typ av fakturaköp du väljer sköter vi på Ikano Bank all fakturaadministration såväl som samt hantering av påminnelser och inkassokrav. Fakturorna laddar du enkelt upp i vårt onlinebaserade factoringverktyg, vilket innebär att du har tillgång till tjänsten oavsett var i landet ditt företag finns – såväl i Stockholm som på annat håll. 

 

Fakturabelåning i Stockholm

Vid fakturabelåning använder du kundfordringar som säkerhet för ett lån hos oss. Du behåller kreditrisken och står själv kvar som fordringsägare, men slipper vänta på att dina kunder ska betala. Vi betalar ut upp till 90% av fakturabeloppet (minus factoringavgifter) på en gång, och återstående del så fort vi har fått betalt av kund. Precis som vid fakturaköp laddar du upp dina fakturor i vårt factoringverktyg, alternativt mailar in dem med krypterad e-post.
 
Eftersom du behåller hela kreditrisken själv betalar du en lägre avgift än vid fakturaköp. Den här formen av factoring passar dig som vill frigöra kapital bundet i kundfordringar, men mot en lägre kostnad.

 

Factoring steg för steg

 1. Ansök om factoring och få ett kostnadsfritt förslag
  Kontakta någon av våra säljare via telefon, mail eller formulär på hemsidan.
 2. Skräddarsytt avtal med bra villkor 
  Vi tar fram ett upplägg för fakturaköp eller fakturabelåning, anpassat efter ditt företags behov och förutsättningar.
 3. Skicka in fakturorna
  Ladda upp fakturorna i vårt onlinebaserade factoringverktyg. Du kan också maila in dem med krypterad e-post.
 4. Manuell kreditprövning av kund
  Våra handläggare gör en kreditprövning av varje slutkund och ger dig snabbt besked om vilka som är godkända för factoring hos oss.
 5. Få betalt 
  Ikano Bank betalar ut hela eller delar av fakturabeloppet, beroende på om du valt fakturaköp eller fakturabelåning, till ditt företagskonto inom 1-2 arbetsdagar.

 

Vem passar factoring för?

Factoring passar dig som på ett enkelt och tryggt sätt vill frigöra kapital för att förbättra både likviditet och kassaflöde i företaget. Finansieringsmodellen kan användas för enstaka fakturor såväl som hela kundreskontran, och passar både som långsiktig lösning och om du behöver sälja fakturor vid enstaka tillfällen.
 
Med Ikano Banks utbud av factoring genom både fakturaköp och fakturabelåning, kan du välja det upplägg som fungerar bäst för din verksamhet utifrån önskemål och behov.

 

Kontakta oss för mer information

Vill du veta mer om hur vår factoring fungerar, eller vill du få ett kostnadsfritt förslag på fakturaköp eller fakturabelåning för ditt företag? Kontakta någon av våra kunniga säljare så hjälper vi dig. Du når oss snabbt via både telefon, mail och kontaktformulär på hemsidan.
 
Välkommen till Ikano Bank – för enkel, smidig och schysst factoring.

 

Några av de orter vi erbjuder factoring på:

Factoring i Linköping

Linköping

Factoring i Göteborg

Göteborg

Factoring i Malmö

Malmö

Factoring i Uppsala

Uppsala

meeting

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

loan_orange

Kostnadseffektiva
lösningar


Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

 

Kontakta oss


.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.