Mer tid åt jobbet med factoring

Factoringskolan - Del 4

Många lägger ner sin själ i företaget – och älskar det. Men att lägga tid på att driva in betalningar är det få som tycker om. Med factoring slipper du vara indrivare. Genom att sälja fakturorna till någon som tar hand om dina kunder lika väl som du gör, kan du med gott samvete fokusera på kärnverksamheten istället.

Att driva eget företag är en dröm som många har. Vanliga anledningar till att man gör slag i saken är för att man vill arbeta med något man verkligen brinner för och få en möjlighet att utvecklas på ett sätt som inte varit möjligt som anställd. Att fakturera är oftast inte huvudanledningen, men det kanske ändå är det viktigaste. Baksidan av företagandet är för många all den tid som måste läggas på administrativt arbete, som att fakturera och skicka ut påminnelser till kunder som inte betalat i tid. Att behöva agera både försäljare och indrivare kan vara nog så kämpigt, det skriver säkert många under på.

Många företagare tvekar samtidigt på att låta någon bank eller finansbolag fakturera åt dem. De oroar sig för vad kunderna ska tycka. Kanske kommer kunderna tro att vi skickat dem till inkasso direkt? Misstänker kunderna att vi har problem med likviditeten eller lönsamheten? (Egentligen är det ju tvärtom – företaget hinner ju inte vänta på kundernas betalningar när det växer så det knakar.) Om du känner igen dig i dessa tveksamheter, bör du sälja fakturor till någon som tar hand om dina kunder lika väl som du gör. 

Vi på Ikano Bank är en av de aktörer som erbjuder factoring och som har förstått att varken fakturering, påminnelser eller administration var drömsysselsättningen när ditt företag startades. Därför erbjuder vi oss att till en låg avgift köpa loss dina fakturor eller belåna dem. Ditt företag får pengarna snabbt och dina kunder får schyssta betalningsvillkor av oss. Vi tar hand om dina kunder lika väl som du gör. Skulle dina kunder få betalningsproblem tar vi hand om eventuella påminnelser och inkassokrav. Perfekt för dig som vill satsa helhjärtat på företaget, slippa fakturastöket samtidigt som du slipper oroa dig för att dina kundrelationer försämras.

Inloggningsalternativ

Factoring

Partnerwebb 24+

Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.