Leasa minibuss till företaget

– smart finansiering via Ikano Bank

Leasingkalkylator
Räkna på en ungefärlig månadskostnad på objektet du vill leasa. Samtliga belopp anges exklusive moms.
Det uppskattade marknadsvärdet när leasingperioden är slut.

Månadskostnad

Leasingavgiften debiteras månadsvis i förskott. Denna kalkyl är bara en uppskattning av den månadskostnad som kan komma att gälla för ditt leasingupplägg. Kalkylen är baserad på information som var tillgänglig vid tiden för dess utförande rörande bland annat avtalslängd, inköpspris och restvärde, och den slutliga offerten kan därför komma att se annorlunda ut än kalkylen. Kalkylen är inte en bindande offert från Ikano Banks sida.

Vill du leasa minubuss? 

Prata med våra duktiga Specialister

010 - 214 63 80

saljare.leasing@ikano.se


Redan kund?

Support för dig som leasar

Telefon: 08 - 514 203 20

E-post: kundsupport@ikano.se

 

Partnersupport

Telefon: 08 - 514 203 10

E-post: partnersupport@ikano.se

 

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina uppgifter nedan så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag.
Du kan också ringa: 010 - 214 63 80

Offert

 

 

 

 

 

Success

Vi har nu tagit emot dina kontaktuppgifter och kommer att kontakta dig så fort vi kan :)

Leasing förenklar din vardag

Att leasa eller hyra utrustning till ditt företag genom Ikano Bank är enkelt, tryggt och har många fördelar:

 • Du betalar för nyttjandet, inte ägandet.
 • Du behåller din likviditet.
 • Du förenklar din bokföring och budgetering. 

thumbs_up

Smidig företagsleasing av minibussar 

Leasing är ett bra alternativ för minibussar och annan utrustning med betydande andrahandsvärde som du vill fortsätta använda efter att leasingtiden löpt ut. Du kan då köpa loss utrustningen, hitta en annan köpare eller förlänga ditt leasingavtal.

Fördelar med leasing:

 • Du bibehåller din likviditet även vid större investeringar.
 • Du bibehåller ditt låneutrymme till investeringar i kärnverksamhen.

 

Så här funkar leasing av utrustning

 

Företagsleasing av minibussar med schyssta villkor

Leasing är en finansieringslösning som möjliggör större investeringar till företaget utan att det påverkar det egna kapitalet. Hos Ikano Bank kan ert företag leasa minibuss och andra större fordon till schyssta villkor och med avtal skräddarsydda efter era behov.

 

Hur fungerar leasing av minibuss?

Leasing kan enklast förklaras som en typ av långtidshyra, där du som kund och leasingtagare står för nyttjandet av det leasade objektet, medan Ikano Bank står för ägandet. Det är en populär finansieringslösning för företag eftersom det möjliggör tillgång till ny utrustning – till exempel en minibuss för transportbehov – utan att man behöver göra en stor kapitalinvestering.

I slutet av leasingperioden får du sedan möjlighet att köpa loss minibussen genom att betala ett restvärde. Du kan också välja att förlänga leasingen, eller anvisa en annan köpare.

 

Vem kan leasa minibuss?

Ikano Bank erbjuder finansiering genom leasing till både små och stora företag inom olika branscher. Hos oss kan du leasa en minibuss till schyssta villkor, trygga avtal och med ett upplägg skräddarsytt efter dina behov och förutsättningar.

 

Krav för att få leasa en minibuss

För att få leasa en minibuss genom Ikano Bank måste du ha en registrerad näringsverksamhet. Vi kan tyvärr inte erbjuda leasing till privatpersoner.
Du behöver också göra en ansökan om leasing via telefon, mail eller formulär på hemsidan, och bland annat bli godkänd i vår kreditprövning.

 

Varför leasa minibuss till företaget istället för att köpa?

En minibuss är dyr i inköp och blir därför en stor investering som belastar det egna kapitalet. Har du behov av en ny minibuss i verksamheten, men vill undvika att sänka företagets likviditet och låneutrymme med kontantköp eller bilkredit, kan leasing vara ett bra alternativ. I de flesta fall krävs ingen kontantinsats, och du väljer själv om du vill ha en kortare eller längre leasingperiod, med villkor därefter.

Eftersom du endast betalar för nyttjandet och slipper den stora engångsinvesteringen som följer med ett köp, får du istället mer pengar över att satsa på kärnverksamheten.

 

Vad händer efter leasingperiodens slut?

Leasar du en minibuss genom Ikano Bank får du flera olika valmöjligheter efter leasingperiodens slut. Du kan antingen köpa loss minibussen genom att betala restvärdet, ansöka om att förlänga leasingen eller anvisa en annan köpare.
 
Kontakta oss gärna för mer information om hur de olika alternativen fungerar.

 

Bra att tänka på vid leasing av minibuss

 • Leasing är en långsiktig finansieringslösning som passar bäst för objekt med bra andrahandsvärde.
 • Leasingavtal går i princip inte att säga upp i förtid, varför det är bra att säkerställa ditt långsiktiga behov av en minibuss innan du leasar.
 • Månadskostnaden är förutsägbar, men den kan komma att ändras om den rörliga basräntan förändras.

 

Leasa minibuss med finansiering via Ikano Bank – 3 fördelar

 • Skräddarsydda villkor för ditt företag.
 • Smidig process med korta beslutsvägar.
 • Flexibla valmöjligheter efter leasingavtalets slut.


För mer information om att leasa minibuss via Ikano Bank, eller om vår leasing för företag generellt, är du varmt välkommen att kontakta oss. Du når oss snabbt och enkelt via mail, telefon eller formulär på hemsidan.

Vi leasar ut det mesta ditt företag kan behöva, till exempel:

Leasa släpvagn

Släpvagn

transportbil

Transportbil

Leasa buss

Buss

Leasa lastbil

Lastbil

Så leasar du kontorsutrustning med Ikano Bank

Leasing av kontorsutrustning med Ikano Bank fungerar så här:
 1. Välj objekt
  Du väljer vilken kylbil vi ska köpa in utifrån din budget och verksamhetens specifika behov. När du har gjort ditt val kontaktar vi leverantören och köper objektet.
 2. Bestäm avtalsperiod
  Du bestämmer hur länge ditt företag ska leasa kylbilen. Leasingperiodens längd avgör hur stor månadskostnaden blir. Vid leasing av kylbil väljer många en leasingperiod på 3–5 år, men du kan också leasa kortare eller längre tid än så.
 3. Månatlig kostnad
  När vi har tecknat avtalet och kylbilen har levererats startar leasingperioden. Du betalar en förutbestämd månadskostnad och använder kylbilen i din verksamhet.
 4. Förläng leasingperioden eller betala restvärdet
  Vid leasingperiodens slut bestämmer du om du ska köpa loss fordonet, anvisa en annan köpare eller förlänga leasingperioden. Ifall du väljer att förlänga avtalet beräknas den månatliga kostnaden utifrån kylbilens återstående ekonomiska livslängd.


Välkommen till Ikano Bank – leasing på dina villkor!

Vanliga frågor om att leasa minibuss

 • Är det fördelaktigt att leasa minibuss?

  Leasing kan vara ett fördelaktigt finansieringsalternativ om du har ett långsiktigt behov av en ny minibuss, men samtidigt vill bibehålla likviditet och kreditutrymme i företaget.

 • Vad är skillnaden mellan att leasa och hyra en minibuss?

  Leasing är en långsiktig finansieringslösning som ger möjlighet att köpa loss minibussen efter avtalets slut. Detta är oftast inte möjligt vid hyra, vilket främst är en kortsiktig lösning.

 • Vad händer om man krockar med en leasad minibuss?

  Ansvaret för skador och fel ligger på leasingtagaren och täcks av dennes försäkring. Leasingtagaren måste själv se till att minibussen är ordentligt försäkrad.

 • Vad kostar det att leasa minibuss?

  Prisbilden varierar. Leasingkostnaden bestäms individuellt för varje avtal och baseras på minibussens inköpspris, leasingperiod, beräknat restvärde samt aktuell ränta.

meeting

Ikano Bank - den schyssta leasingpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt  entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör. 
 

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

loan_orange

Kostnadseffektiva lösningar

Våra kunniga specialister på företagsleasing står beredda att hjälpa dig att växa din affär

Kontakta oss

.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.