Factoring i Norge

- alltid med schyssta villkor

 

Frigör kapital snabbt med factoring i Norge

Har du exporthandel mot Norge och söker en lösning för enklare, smidigare och tryggare fakturering? Med factoring via Ikano Bank får du snabbare betalt för dina fakturor och möjlighet att eliminera både kreditrisk och valutarisk. Här kan du läsa mer om hur det funkar och hur vi kan hjälpa just ditt företag.

 • Du får snabbare betalt för dina fakturor, med bättre kassaflöde och ökat rörelsekapital som resultat.
 • Minskad fakturaadministration – vi sköter fakturautskick, påminnelser och inkassoärenden.
 • Ingen valutarisk.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Få betalt direkt med factoring

Factoring är en trygg och smidig finansieringslösning som innebär att du överlåter nya kundfordringar till oss för snabbare betalning, lägre risk (vid fakturaköp) och minskad administration.
 
Hos Ikano Bank kan du utnyttja vår factoringtjänst för inhemsk fakturering, men också för att underlätta vid exporthandel till både när och fjärran – däribland Norge. Har du kunder i Norge, eller om du driver ett bolag eller en koncern med dotterbolag i Norge, kan vår factoringtjänst hjälpa dig att förkorta dina kredittider, öka ditt kassaflöde och eliminera både kreditrisk och valutarisk.
 
Du får mer trygghet, snabbare inflöde av kapital och mer tid över att satsa på din kärnverksamhet.

 

Så kan vi hjälpa ditt företag

Precis som vid inhemsk factoring erbjuder vi både fakturaköp och fakturabelåning för factoring med norska fakturor. Beroende på vilken typ av factoring du väljer får du betalt för hela eller delar av fakturabeloppen på en gång.
 
Oavsett vilket upplägg du väljer hanterar vi betalningar i NOK såväl som SEK, DKK, EUR, GBP och USD. Vid fakturaköp tar vi dessutom hela valutarisken. Detta innebär att du inte drabbas om valutakursen ändras från faktureringsdatumet tills dess att betalning sker.

 

Fakturaköp i Norge

Fakturaköp utan regress är vår tryggaste form av factoring. Det här upplägget passar dig som vill överlåta såväl valutarisk som kreditrisk till oss och inte behöva oroa dig för vad som händer om din kund inte betalar. Vid fakturaköp utan regress tar vi över som fordringsägare och betalar ut hela fakturabeloppet (minus vår avgift) på en gång.

 

Fakturabelåning i Norge

Ett tredje alternativ för factoring är fakturabelåning. Här använder du dina kundfakturor som säkerhet hos oss istället för att sälja dem. Vid fakturabelåning får du upp till 90% av beloppet (minus vår factoringavgift) utbetalt på en gång, och resterande del när vi har fått betalt av kund. Du behåller kreditrisken själv och betalar därför en lägre avgift än vid fakturaköp.
 
Fakturabelåning är vår billigaste form av factoring. Upplägget passar dig som är villig att ta kreditrisken i utbyte mot en lägre factoringavgift.

 

Factoringprocessen i 5 enkla steg

 1. Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag
  Hör av dig till oss med din förfrågan om factoring för kunder i Norge. Du når oss enkelt via telefon, mail eller formulär på hemsidan.
 2. Avtal med schyssta villkor 
  Vi tar fram ett avtal för factoring med upplägg och villkor anpassade utifrån dina behov och önskemål.
 3. Överlåt dina fakturor
  Ladda upp dina fakturor i vårt onlinebaserade factoringsystem, eller mejla in dem med krypterad e-post.
 4.  Kreditprövning av slutkund
  Våra handläggare gör kreditprövningar av dina slutkunder och meddelar dig snabbt vilka som är godkända för factoring.
 5. Utbetalning till ditt företagskonto
  Vi betalar ut hela eller delar av fakturabeloppet, beroende på om du sålt eller belånat fakturorna, inom 1–2 dagar efter att vi mottagit dem. Vid fakturaköp står Ikano Bank för hela valutarisken, varför din vinstmarginal inte riskerar att påverkas om kursen mellan NOK och SEK ändras.

 

Vem passar factoring för?

Factoring passar utmärkt för företag och koncerner som har kunder och/eller dotterbolag i Norge och som vill ha en smidigare och tryggare lösning för fakturering. Du får betalt snabbare för dina fakturor, slipper hela valutarisken och kan dessutom överlåta såväl norska kreditupplysningar som all fakturaadministration åt oss. Det är ett smart sätt att effektivisera företagets fakturaflöden samt öka både kassaflöde och rörelsekapital.

 

Kontakta oss för en skräddarsydd lösning

Har du frågor om vår factoring, eller vill du få ett kostnadsfritt förslag på hur vi kan hjälpa ditt företag med enklare och tryggare fakturering till Norge? Ta kontakt med någon av våra factoringexperter redan idag så tar vi fram ett förmånligt upplägg som passar din verksamhet.
 
Varmt välkommen till Ikano Bank – factoring med schyssta villkor.
 

Vi erbjuder även factoring i bland annat:

Factoring i Danmark

Danmark

Factoring i Finland

Finland

Factoring i euro

Euro

meeting

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

loan_orange

Kostnadseffektiva
lösningar


Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

 

Kontakta oss


.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.