Factoring i Danmark

- alltid med schyssta villkor

 

Frigör kapital snabbt med factoring i Danmark

Har du kunder eller dotterbolag i Danmark och vill ha en lösning för enklare, tryggare och smidigare fakturering? Satsa på factoring via Ikano Bank. Du får betalt på en gång, slipper hela valutarisken och kan överlåta all fakturaadministration åt oss. Enkelt, effektivt och bekvämt.

 • Få snabbare betalt för dina fakturor.
 • Minska din fakturaadministration. 
 • Frigör kapital och tid att investera i din kärnverksamhet.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Få betalt direkt med factoring i Danmark

Factoring är finansieringslösningen för dig som vill minska risken med långa kredittider, öka kassaflödet samt frigöra både kapital och tid från fakturahantering.
 
Genom att sälja eller belåna dina fakturor hos oss får du betalt direkt av Ikano Bank istället för att behöva vänta på kund. Du överlåter också all fakturaadministration åt oss – såväl kreditupplysningar som fakturautskick och påminnelsehantering – och frigör därmed inte bara kapital, utan också värdefull tid. Tid som kan investeras i att utveckla din verksamhet och göra den ännu mer framgångsrik.
 
Ikano Bank erbjuder factoring mot Danmark med samma schyssta villkor som vid inhemsk factoring, och med ett lika smidigt fakturaflöde. Du säljer eller belånar dina danska fakturor till oss och får betalt samma eller nästföljande vardag. Vi kan ta emot betalningar i DKK (såväl som SEK, NOK, EUR, GBP och USD) och tar hela valutarisken (vid fakturaköp).

 

Så fungerar det

Precis som vid inhemsk factoring kan du för danska fakturor välja mellan fakturaköp utan regress och fakturabelåning. Beroende på vilken typ av factoring du väljer får du betalt för hela eller delar av fakturabeloppet på en gång.

 

Fakturaköp i Danmark

Vid fakturaköp säljer du fakturor som ska till kunder i Danmark. Vi tar över som fordringsägare, gör kreditupplysningar på alla kunder och sköter fakturautskicken. Alla fakturaköp till utländska kunder sker utan regress. Vi tar över valutarisken och du får betalt av oss inom 1–2 dagar från det att du laddat upp dina fakturor. Vid fakturaköp betalar vi ut hela beloppet (minus vår factoringavgift) på en gång.

 

Fakturabelåning i Danmark

Fakturabelåning är vår billigaste form av factoring. Du får samma smidiga fakturaflöde – men istället för att sälja fakturorna använder du dem som säkerhet hos oss. Du står kvar som fordringsägare och behåller hela kreditrisken själv.
 
Vid fakturabelåning betalar vi ut upp till 90% av fakturabeloppet (minus avgifter) på en gång, och resterande del när vi har fått betalt av kund.

 

Factoring steg för steg

På Ikano Bank tycker vi att factoring mot kunder i Danmark ska vara precis lika enkelt som factoring inom Sverige. Vi erbjuder en smidig process designad för att underlätta för dig som kund och hjälpa dig att frigöra både tid och pengar.
 
Så här går det till:

 1.  Kontakta oss via mail, telefon eller formulär på hemsidan
  Hör av dig till oss med din förfrågan om factoring mot kunder i Danmark.
 2. Få ett kostnadsfritt förslag 
  Vi tar fram ett förslag på fakturaköp eller fakturabelåning, anpassat efter dina önskemål om kostnad och kreditrisk.
 3. Vi tar över fakturorna
  Ladda upp dina fakturor i vårt digitala factoringsystem, eller maila in dem med krypterad e-post.
 4. Kreditkontroll av slutkund
  Våra kredithandläggare gör kreditbedömningar av dina slutkunder i Danmark och ger dig snabbt besked vilka som är godkända för factoring.
 5. Få betalt
  Vi betalar ut hela eller delar av fakturabeloppet, beroende på om du valt fakturaköp eller fakturabelåning, samma eller nästföljande vardag.

 

Vem passar factoring för?

Factoring är en bra lösning för företag som vill frigöra kapital låsta i kundfordringar, öka sitt kassaflöde samt minska sin fakturaadministration. För dig som har kunder i Danmark kan tjänsten både förenkla fakturaflödet och minska såväl valutarisk som kreditrisk. Vi tar hand om danska kreditupplysningar, sköter fakturautskick och garanterar snabba utbetalningar – vanligen inom 1–2 dagar efter att vi fått fakturorna.

 

Kontakta våra experter för ett kostnadsfritt förslag

Vill du veta mer om factoring i Danmark hos Ikano Bank, eller vill du ha ett kostnadsfritt förslag på hur vi kan hjälpa dig? Hör av dig till någon av factoringspecialister redan idag. Du når oss via mail, telefon eller formulär på hemsidan.
 
Varmt välkommen till Ikano Bank.

 

Vi erbjuder även factoring i bland annat:

Factoring i Finland

Finland

Factoring i Norge

Norge

Factoring i euro

Euro

meeting

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

loan_orange

Kostnadseffektiva
lösningar


Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

 

Kontakta oss


.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.