Factoring i euro

- alltid med schyssta villkor

 

Frigör kapital snabbt med factoring i euro

Har du exporthandel mot länder i Europa och vill ha en lösning som dels förenklar din fakturering, dels kan eliminera valutarisken? Ikano Bank erbjuder factoring i euro genom både fakturaköp och fakturabelåning. Alltid med schyssta villkor.

 • Få snabbare betalt för dina fakturor.
 • Utbetalning sker i euro, vilket eliminerar valutarisken.
 • Slipp kreditrisken med utländska kunder.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Få betalt dag 1 – ingen valutarisk

Ikano Bank erbjuder factoring genom fakturaköp och fakturabelåning till både svenska och utländska kunder. Factoring är generellt ett smidigt och effektivt sätt att eliminera kredittider och frigöra kapital bundet i kundfordringar. När det gäller fakturor som skickas till företag i andra länder, och andra valutor, är det särskilt fördelaktigt.

Med factoring överlåter du nya kundfakturor till oss på Ikano Bank, antingen genom fakturaköp eller fakturabelåning. Du får betalt direkt av oss istället för att behöva vänta på kund. De omgående betalningarna eliminerar valutarisken som annars kan uppstå när du fakturerar i euro. Du behöver med andra ord inte oroa dig för att växelkursen mellan SEK och EUR hinner ändras och att din vinstmarginal ska påverkas. Med factoring via oss får du alltid betalt det belopp du har fakturerat, minus vår factoringavgift.

 

Så fungerar factoring i euro

Hos Ikano Bank kan du välja mellan fakturaköp i euro och fakturabelåning i euro. Vilken metod du väljer påverkar dels kreditrisken, dels huruvida du får betalt för hela eller delar av fakturabeloppet på en gång. De olika uppläggen ger dig möjlighet att välja det som passar just din verksamhet bäst.

 

Fakturaköp i euro

Fakturaköp är vår tryggaste form av factoring – särskilt vid fakturering till kunder i andra länder, vilket oftast innebär en högre kreditrisk. Vi köper dina fakturor, tar över som fordringsägare och tar hela kreditrisken. Detta innebär att du inte påverkas ifall slutkunden inte betalar (undantaget om kunden bestrider fakturan).
 
Utbetalning sker normalt samma dag som vi mottagit dina fakturor. Du slipper därmed valutarisken som annars uppstår när det går en tid mellan fakturering och betalning och kursen kan hinna ändras. Utbetalning sker alltid i samma valuta som fakturan är utställd i.

 

Fakturabelåning i euro

Vid fakturabelåning använder du din kundreskontra som säkerhet för ett lån hos oss. Du får upp till 90% av beloppet (minus avgift) utbetalt på en gång och resterande när kunden har betalat. Du står kvar som fordringsägare och behåller hela kreditrisken själv. I utbyte mot det betalar du en lägre factoringavgift.

 

Factoring i euro - steg för steg

Ikano Bank erbjuder en enkel och trygg factoringprocess med korta ledtider och smidiga flöden. Vi finansierar exportfakturor och betalar ut i EUR, såväl som SEK, NOK, DKK, GBP och USD samma dag som vi mottagit fakturorna, eller senast nästföljande vardag.
 
Så här går det till i 5 enkla steg:
 1. Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag
  Se över ditt likviditetsbehov och kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag på fakturabelåning eller fakturaköp i euro.
 2. Avtal för factoring i euro
  Vi tar fram ett upplägg för factoring som passar dina önskemål och behov gällande kostnad och kreditrisk.
 3. Ladda upp fakturorna
  Ladda upp dina euro-fakturor i vårt digitala factoringsystem, eller skicka in dem till oss med krypterad e-post.
 4. Kreditkontroll av kund
  Våra handläggare gör kreditkontroller av dina utländska kunder och meddelar dig snabbt vilka som är godkända för factoring hos oss.
 5. Få betalt i euro eller kronor
  Ikano Bank betalar omgående ut fakturabeloppet i den valuta som fakturan är utställd i. För att slippa växling till SEK hos din bank kan du ha ett valutakonto för betalning direkt i euro.

 

Sammanfattning - factoring i euro

 • Överlåt dina fakturor till oss och slipp kreditrisken som följer med fakturering till bolag i utlandet.
 • Vi fakturerar och betalar ut direkt i euro.
 • Ingen valutarisk.
 • Lika smidig process som vid factoring i kronor.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor om exportfactoring och vill veta mer om hur factoring i euro fungerar hos oss? Hör av dig till oss så får du hjälp av någon av våra factoringexperter. Du når oss enkelt via telefon, mail eller kontaktformulär på hemsidan.
Varmt välkommen till Ikano Bank – för enkel, smidig och trygg factoring.

 

 

Vi erbjuder även factoring i bland annat:

Factoring i Danmark

Danmark

Factoring i Norge

Norge

Factoring i Finland

Finland

meeting

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

loan_orange

Kostnadseffektiva
lösningar


Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

 

Kontakta oss


.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.