Factoring och fakturaköp i Finland

- factoring med schyssta villkor

 

Frigör kapital snabbt med factoring i Finland

Har du kunder i Finland och vill ha smart finansieringshjälp för att förbättra både likviditet och kassaflöde? Med factoring genom Ikano Bank frigör du kapital som annars är bundet i kundfordringar och får betalt direkt av oss istället.  

 • Få snabbare betalt för dina fakturor.
 • Minska din fakturaadministration. 
 • Frigör kapital och tid att investera i din kärnverksamhet.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Få betalt direkt med factoring i Finland

Kundfordringar med långa kredittider är en vanlig bov till försämrad likviditet och dåligt kassaflöde. Med factoring kan du sälja eller belåna dina kundfakturor via oss på Ikano Bank, och få betalt direkt istället.

Med god lokalkännedom såväl som finsktalande medarbetare och för snabba och smidiga utbetalningar erbjuder vi en sömlös, enkel och kostnadseffektiv finansieringslösning. 

 

Så fungerar det 

Ikano Bank erbjuder olika typer av factoring till dig som fakturerar kunder i Finland; dels fakturaköp med eller utan regress, dels fakturabelåning. De olika alternativen ger dig goda möjligheter att välja ett upplägg som passar just din verksamhets behov.

 

Fakturaköp i Finland

Fakturaköp innebär att du säljer dina kundfakturor till oss på Ikano Bank och att vi tar över som fordringsägare. Du får betalt för hela fakturabeloppet (minus Ikano Banks avgift) på en gång, och bestämmer själv om du vill sälja enstaka fakturor eller samtliga. Du kan också välja fakturaköp med eller utan regress – det vill säga återgång.

Vid fakturaköp utan regress överlåter du hela kreditrisken åt oss och behöver inte betala tillbaka något om kunden inte betalar. Fakturaköp med regress innebär att du behåller en del av risken själv och att köpet kan återgå om kunden inte betalar i tid.

 

Fakturabelåning i Finland

Fakturabelåning är vår billigaste form av factoring – perfekt för dig som vill stå kvar som fordringsägare och behålla hela kreditrisken själv i utbyte mot en lägre avgift. Vid fakturabelåning använder du kundfakturor som säkerhet för ett banklån istället för att sälja dem. Ikano Bank betalar ut upp till 90 % av fakturabeloppet direkt, och resterande (minus avgifter) när kunden har betalat till oss. 

Oavsett vilken typ av factoring du väljer är du alltid garanterad snabba och säkra utbetalningar. Detta tack vare att vi använder valutakonto för euro och därmed slipper växlingar. Ikano Bank sköter även all fakturaadministration samt hantering av eventuella påminnelser och inkassoärenden – både vid fakturaköp och fakturabelåning. 

 

Factoring steg för steg

 1. Se över företagets likviditetsbehov och välj ut de fakturor du vill sälja eller belåna. Hos oss kan du använda factoring för enskilda fakturor eller hela kundreskontran, samt vid enstaka tillfällen eller som löpande tjänst. Valet är helt upp till dig.
 2. Kontakta oss med en ansökan om factoring för ditt företag – antingen via telefon, mail eller formulär på vår webbplats. 
 3. Våra handläggare gör manuella kreditupplysningar på de kunder du har fakturerat och ger dig snabbt besked om vilka som är godkända för factoring. 
 4. Ladda upp dina fakturor i vårt onlineverktyg för snabb och effektiv hantering. Du kan också maila in dem med krypterad e-post. 
 5. Pengarna betalas ut så snart vi mottagit dina fakturor. All vår fakturahantering sköts från Sverige, men med vårt valutakonto för euro är du garanterad snabba och säkra utbetalningar utan fördröjning. 

 

Vem passar factoring för?

Factoring är en utmärkt finansieringslösning för både små och stora företag som vill minska andelen kapital bundet i kundfordringar, och istället förbättra både likviditet och kassaflöde. Genom att sälja eller belåna dina fakturor till oss frigör du både tid och pengar som istället kan investeras i företagets kärnverksamhet, med möjlig expansion och bättre lönsamhet som resultat. 

 

5 fördelar med att välja Ikano Bank för factoring i Finland

 • Vi har finsktalande medarbetare som garanterar en affärsmässig dialog med dina kunder i Finland. 
 • Valutakonto för snabba utbetalningar i euro.
 • Flexibel factoringtjänst – Ikano Bank hanterar fakturaköp och fakturabelåning för företag och koncerner som fakturerar kunder i Finland. 
 • Ingen valutarisk – du är skyddad mot eventuell värdeförändring. 
 • Låga avgifter, snabb service och trygga avtal.

 

Vill du veta mer?

Vill du ha mer information om hur vi kan hjälpa ditt företag med factoring till kunder i Finland – eller vill du ha ett kostnadsfritt förslag på ett upplägg för fakturaköp eller fakturabelåning? Hör av dig till någon av våra säljare så hjälper vi dig. 

Varmt välkommen till Ikano Bank – din schyssta factoringpartner.

 

Vi erbjuder även factoring i bland annat:

Factoring i Danmark

Danmark

Factoring i Norge

Norge

Factoring i euro

Euro

meeting

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

loan_orange

Kostnadseffektiva
lösningar


Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

 

Kontakta oss


.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.