Fakturafinansiering

– alltid med schyssta villkor hos Ikano Bank

 

Fakturafinansiering - enkelt, bekvämt och kostnadseffektivt

Med fakturafinansiering kan du på ett effektivt sätt öka både kassaflöde och likviditet genom att frigöra kapital som annars är bundet i kundfordringar. Hos Ikano Bank kan du ansöka om fakturafinansiering genom såväl fakturaköp som fakturabelåning – alltid med schyssta villkor och ett upplägg skräddarsytt efter dina önskemål.

 • Smidig finansieringstjänst som hjälper dig att frigöra kapital.
 • Snabba fakturaflöden i Ikano Banks factoringverktyg.
 • Skräddarsydd lösning anpassad efter dina önskemål och behov.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i dina uppgifter så tar någon av våra kunniga specialister kontakt med dig inom en arbetsdag. 

Du kan även ringa:

010 - 214 63 70

Tack, vi har tagit emot dina uppgifter. Vi återkommer till dig inom kort.

Övriga kontaktuppgifter och vanliga frågor hittar du på vår kontaktsida


Ikano Bank erbjuder factoring på två sätt

Fakturaköp

Fakturaköp innebär att vi köper dina fakturor och därmed tar över hela eller delar av kreditrisken. Så här snabbt kommer du igång med fakturaköp:
 1. Tillsammans sätter vi upp en samarbetsform som passar just din verksamhets behov.
 2. Börja sälja dina fakturor till Ikano Bank.
 3. Få betalt direkt.

Så här funkar fakturaköp

Fakturabelåning

Fakturabelåning betyder att du får en del av fakturabeloppet utbetalt direkt och resten får du när kunden betalt fakturan. Så här enkelt kommer du igång med fakturabelåning:
 1. Tillsammans sätter vi upp en samarbetsform som passar just din verksamhets behov.
 2. Belåna upp till 90 % av din reskontra hos Ikano Bank.
 3. Få betalt direkt.

Så här funkar fakturabelåning

Minska dina kredittider och öka lönsamheten

Fakturafinansiering, även kallat factoring, är ett samlingsnamn för fakturaköp och fakturabelåning – två finansieringslösningar som syftar till att hjälpa företag att nå bättre lönsamhet genom att frigöra pengar som är låsta i kundfordringar.
 
Tjänsten innebär att du överlåter kundfakturor till oss på Ikano Bank, antingen genom att sälja eller belåna dem, och får betalt av oss istället för av kund. Du kan överlåta utvalda fakturor eller hela kundreskontran. Ikano Bank betalar omgående ut hela eller delar av fakturabeloppet, med avdrag för factoringavgifterna, beroende på vilken metod av fakturafinansiering du har valt.
 
Du slipper vänta på att fakturorna ska regleras av kund och kan istället räkna hem dina intäkter på en gång. Något som i sin tur får en direkt positiv inverkan på både kassaflöde och likviditet.

 

Fördelar med fakturafinansiering hos Ikano Bank

 • Frigör kapital som kan användas för såväl löpande kostnader som investeringar i din kärnverksamhet.
 • Möjlighet att anpassa upplägg utifrån önskemål och behov.
 • Vi sköter all fakturaadministration – du får mer tid över till att utveckla företaget.

 

Om Ikano Banks fakturafinansiering

Ikano Bank erbjuder factoring för fakturor skickade inom Sverige såväl som exportfactoring till företag och organisationer över hela världen. Hos oss får du en enkel ansökningsprocess, korta ledtider, smidiga fakturaflöden och snabba utbetalningar.
 
Vårt utbud av olika typer av fakturafinansiering, med både fakturaköp och fakturabelåning, ger dig också möjlighet att välja ett upplägg som passar din unika verksamhet och de önskemål du har gällande kreditrisk. Du kan sälja eller belåna enstaka fakturor eller hela kundreskontran – valet är helt upp till dig.

Oavsett vilken typ av upplägg du väljer minimeras dina kredittider och du får en positiv effekt på ditt kassaflöde. Ikano Bank tar även hand om kundkontakt som rör fakturor, såväl som administration för de fakturor du säljer eller belånar – inklusive påminnelseutskick och, vid behov, hantering av inkassoärenden.
 
Hos oss får du mer än bara en praktisk lösning för att frigöra kapital – vi ger dig fakturafinansiering med ett skräddarsytt upplägg, schyssta villkor och personlig service.

 

Vem passar fakturafinansiering för?

Fakturafinansiering kan användas av företag som vill öka sitt kassaflöde och sin likviditet med hjälp av en enkel och smidig finansieringslösning. Genom att överlåta kundfakturor till oss och få betalt på en gång istället för att behöva vänta på kund, kan du frigöra kapital som är bundet i kundfordringar och med det öka dina likvida medel. Detta bidrar i sin tur till mer ekonomisk stabilitet, med bättre handlingsutrymme och möjligheter att skapa lönsam tillväxt.

 

Så fungerar det

Fakturafinansiering kan användas för hela eller delar av din kundreskontra, som en långsiktig lösning eller vid enstaka tillfällen när behov uppstår. Vilken typ av finansiering du väljer; fakturaköp eller fakturabelåning, påverkar kostnad och kreditrisk samt huruvida du får betalt för hela eller delar av fakturabeloppet (minus avgifter) på en gång.

 

Fakturaköp

Fakturaköp är vår tryggaste form av fakturafinansiering där du får betalt för hela beloppet (minus factoringavgift) på en gång. Vi erbjuder fakturaköp både med och utan regress.
 
Vid fakturaköp utan regress köper vi fakturorna utan villkor på återköp ifall kunden inte skulle betala. Hela kreditrisken överlåts åt oss och du påverkas inte om betalning från kund uteblir.
 
Vill du ha en lite lägre kostnad finns fakturaköp med regress som alternativ. Även här tar vi över som fordringsägare och du får fortfarande betalt för hela beloppet på en gång – men om kunden inte betalar kan du behöva betala tillbaka de pengar du fått för fakturan.
 Fakturaköp med respektive utan regress kan bägge användas för enstaka fakturor, såväl som flera.

 

Fakturabelåning

Fakturabelåning är vår billigaste form av fakturafinansiering, vilken främst används när du vill belåna hela kundreskontran och är villig att behålla hela kreditrisken själv i utbyte mot en lägre kostnad. Istället för att sälja dina fakturor använder du dem som säkerhet för ett lån hos oss. Du får upp till 90% av fakturabeloppet utbetalt på en gång, och resterande del när kunden har betalat. Avgiften dras direkt när vi finansierar fakturan.
 
Fakturabelåning görs alltid med villkor om regress.

 

Fakturafinansiering steg för steg

Oavsett vilken typ av fakturafinansiering du väljer kan du räkna med en smidig arbetsgång och korta ledtider.

 

Så här går processen till:

 1. Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag.
 2. Vi tar fram ett upplägg för fakturafinansiering utifrån dina önskemål.
 3. Ladda upp de fakturor du vill sälja eller belåna i vårt smidiga factoringsystem, alternativt maila in dem med krypterad e-post.
 4. Alla slutkunder kreditprövas manuellt av våra handläggare. Du får snabbt besked om vilka som är godkända för factoring.
 5. Utbetalning sker normalt till ditt företagskonto inom 1-2 arbetsdagar efter att vi mottagit fakturorna.

 

Varför använda fakturafinansiering?

Fakturafinansiering är ett enkelt, tryggt och bekvämt sätt att förbättra både kassaflöde och likviditet i företaget genom att frigöra kapital som är låst i kundfordringar. Med fakturafinansiering slipper du dras med långa kredittider som belastar företagets ekonomi, och får istället bättre ekonomiskt handlingsutrymme och mer tid att investera i din kärnverksamhet.

 

Kontakta våra factoringspecialister för ett kostnadsfritt förslag

Har du frågor om vår fakturafinansiering, eller vill du ha ett kostnadsfritt förslag på ett upplägg som kan passa ditt företag? Hör av dig till någon av våra säljare så hjälper vi dig. Du når oss via mail, telefon eller kontaktformulär på hemsidan. 

Varmt välkommen till Ikano Bank – den schyssta finansieringspartnern.

 

Vanliga frågor om fakturafinansiering

 • För vem passar tjänsten fakturafinansiering?

  Fakturafinansiering passar företag som på ett enkelt och smidigt sätt vill öka sitt kassaflöde genom att undvika långa kredittider och istället få betalt för sina fakturor direkt.

 • Vad är fakturafinansiering?

  Fakturafinansiering är ett samlingsnamn för fakturaköp och fakturabelåning – tjänster som på engelska kallas för factoring. Med fakturafinansiering kan du frigöra kapital bundet i kundfordringar.

 • Varför ska jag välja fakturafinansiering?

  Fakturafinansiering är ett mycket bra sätt att förbättra både kassaflöde och likviditet i företaget. Du frigör både kapital och tid som kan användas till investeringar i din kärnverksamhet.

Ikano Bank - den schyssta factoringpartnern

Ikano Bank var ursprungligen en del av IKEA, men är sedan 1988 del av en separat företagsgrupp som idag ägs av familjen Kamprad. Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet. Hos Ikano Bank får du som själv är entreprenör schyssta villkor, korta beslutsvägar och transparens. Vårt arv har också lärt oss värdet av bra kundrelationer, och vi värnar om dina kunder och din relation till dem lika mycket som du själv gör.

thumbs_up

Schyssta villkor och korta
beslutsvägar

caring

Tar hand om dina kunder
lika väl som du gör

handshake

Skräddarsydda och
personliga upplägg

handshake

Kostnadseffektiva
lösningar

Våra kunniga specialister inom factoring står beredda att hjälpa dig att växa din affär

Kontakta oss

Våra specialister hjälper dig att växa snabbare

Kontaktperson Jonas

Jonas Witting

Tel:
010 - 214 63 74

E-post:
jonas.witting@ikano.se

Kontaktperson Carl

Carl Sundberg

Tel:
010 - 214 63 71

E-post:
carl.sundberg@ikano.se

kontaktperson Leyla

Leyla Kayhan

Tel:
010 - 214 63 75

E-post:
leyla.kayhan@ikano.se

Fady Saffo

Fady Saffo

Tel:
010 - 214 63 73

E-post:
fady.saffo@ikano.se

Oscar Bokvist

Oscar Bokvist

Tel:
010 - 214 63 77

E-post:
oscar.bokvist@ikano.se

Försäljningschef Företag

Mattias Pålsson

Mattias Pålsson

Tel:
010 - 214 63 93

E-post:
mattias.palsson@ikano.se

Business Line Manager Företag

Anja Sundstén

Anja Sundstén

Tel:
010 - 214 63 92

E-post:
anja.sundsten@ikano.se

.
.
.

Chatta med oss

Chattar...

.
.
.