Privatlån

Ett lån utan uppläggningsavgift till låg ränta

Räkna på ditt lån

kr
Ansöker du om lån över 200 000 kr behöver du en medsökande.
år

Hur har vi räknat?
Vi har räknat med en exempelränta på 7.24 %, i verkligheten kan den bli en annan. Första månaden betalar du mer för lånet än sista eftersom vi har rak amortering. När du betalar mer per månad i början sjunker den del du betalar ränta på och därför minskar din totala månadskostnad.

Exempel på ränta:
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 5,94 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 143 872 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,10 % (2019-08-21).

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som du kan använda till renovering, byggprojekt, fördonsköp eller vad du mest behöver. Hos Ikano Bank kan du låna upp till 350 000 kr.

Varför ska jag välja Ikano Bank?

Hos Ikano Bank får du schyssta villkor och en ränta du kan leva med. Du behöver aldrig förhandla om ränta hos oss och vi bjuder alltid på uppläggningsavgiften. Kanske är det därför vi haft bevisat nöjda privatlånekunder 5 år i rad i Svenskt Kvalitetsindexs årliga mätningar.

 • Alltid 0 kr uppläggningsavgift
 • Schysst ränta utan att behöva förhandla
 • Svar på din låneansökan direkt

Hur funkar privatlån hos er?

Alla som uppfyller våra grundkrav är välkomna att ansöka om lånMed Låneindikatorn kan du enkelt se om du har förutsättningar att kunna beviljas ett lån hos oss. När du ansökt och blivit beviljad kan du acceptera vårt låneerbjudande direkt och signera med BankID.

 • 1. Testa Låneindikatorn här och se om du uppfyller grundkraven
 • 2. Fyll i och skicka din ansökan
 • 3. Tacka ja eller nej till ditt låneerbjudeande
 • 4. Signera med BankID

Ansök om lån ihop

Är ni två i hushållet och ska använda pengarna till något gemensamt? Då kan det vara en god idé att ansöka om privatlån ihop. När ni är två som ansöker ökar chanserna att lånet blir beviljat och ni kan potentiellt sett även få en lägre ränta. Det beror på att er gemensamma betalningsförmåga är högre vilket innebär en lägre risk för banken. Läs mer om lån med medsökande här.

Grundkrav för privatlån

 • Du är över 18 år
 • Du har en fast årsinkomst på minst 125 000 kr
 • Du har inte några betalningsanmärkningar
 • Du godkänner våra lånevillkor
Ansök om privatlån

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får beror på hur stort belopp du vill låna och hur din ekonomiska situation ser ut. I samband med din låneansökan gör vi en kreditupplysning och om du blir godkänd får du ett erbjudande om lån direkt.

4,15 %

Vår lägsta ränta just nu

Effektiv ränta: 4,23 %

15,94 %

Vår högsta ränta just nu

Effektiv ränta: 17,16 %

Frågor och svar om privatlån

 • När blir lånet utbetalt?

  Lånebeloppet finns normalt tillgängligt på ditt konto inom tre arbetsdagar efter att du blivit godkänd och signerat via BankID eller brev. 

 • Tar ni kreditupplysning?

  Vi gör alltid en kreditupplysning i samband med din låneansökan. Om du bara vill ha en indikation på dina förutsättningar att bli beviljad så rekommenderar vi att du testar vår preliminära låneindikator före du ansöker om privatlån. I låneindikatorn tar vi ingen kreditupplysning.

 • När vet jag om min låneansökan blivit beviljad?

  Du får omgående svar på om ditt lån blivit beviljat när du ansöker online eller via telefon. När du ansöker online skickar vi även beskedet till din e-post. När du ansöker via telefon får du besked av handläggaren du pratar med.

 • Jag vill låna mindre än 10 000 kr, hur gör jag då?

  Minsta belopp att ansöka om är 10 000 kr för vårt privatlån. Om du vill låna en lägre summa att handla för kan vi rekommendera vårt kreditkort som är en löpande kontokredit där du kan välja att delbetala valfritt belopp under valfritt antal månader utan minimigräns.

 • Kan jag använda lånet till bilköp?

  Det är tillåtet att använda vårt privatlån till fordonsköp, men i de flesta fall kan du få en bättre ränta om du ansöker om billån istället.

 • Behöver jag lämna säkerhet?

  Du behöver inte lämna säkerhet när du lånar pengar via vårt privatlån.

 • Vad är skillnaden mellan blancolån och privatlån?
forsakra ditt lan med laneskydd

Försäkra ditt privatlån med Ikano Låneskydd

Ikano Låneskydd är en försäkring som kan hjälpa dig med månadsbetalningarna för ditt lån om du blir sjukskriven på heltid eller ofrivilligt arbetslös. Vid dödsfall betalar försäkringen hela skulden.

Läs mer om Ikano Låneskydd

Logga in

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

  Vi behöver din medsökandes underskrift

  Välj hur du vill skriva under.

  Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

  Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.