Så får du råd med bröllopet

Om du planerar ett lite mer traditionellt bröllop i en fin festlokal och flådig middag måste du ta en helt annan höjd för din budget än om du tänkt dig en enklare tillställning. Men oavsett hur din dröm ser ut finns det flera sätt att spara in pengar på i flera delar av bröllopet och till slut få det att gå ihop.

Här kommer några spartips!

 • Kläder
  Under hösten brukar bröllopsbutikerna ha rea, då kan det vara läge att fynda. Det går också att hitta begagnade brudkläder, både i second hand-butiker och på nätet.
 • Blommor
  Om du vet hur mycket du tänkt lägga på blommor, gå till en florist och fråga vad du kan få för pengarna. Många buketter kostar inte mer än några hundra. Planerar du till exempel ett utomhusbröllop kan ju en bukett du plockat själv passa fint.
 • Ringar
  Det går att köpa begagnade ringar till ett lägre pris på exempelvis pantbanken och auktionssajter. Ifall du har gammalt guld hemma som du inte använder kan du ta med det när ni beställer ringar för att använda som delbetalning.
 • Festlokal
  Självklart blir det allra billigast om du har tillgång till ett bra ställe helt gratis. Men glöm inte att ha väderaspekten i åtanke i så fall. Finns det utrymme för alla om ni måste vara inomhus? Ryms ett partytält i trädgården? Har du inte tillgång till det kan du spara mycket pengar genom att jämföra festlokaler, där bröllop utanför stan oftast är billigare. På kommunens hemsida kan du finna alltifrån slott till herrgårdar som hyrs ut. Ibland kan priset variera beroende på dag. Hembygdsgårdar och kursgårdar kan också vara värda att kolla upp.
 • Mat
  Det finns olika sätt att hålla kostnaderna nere. Det allra billigaste är ju att göra all mat själv, men du kan också spara en del pengar genom att göra förrätten på egen hand. Har ni bröllopstårta kanske det är en idé att skippa desserten. Tänk på att vanliga portionstårtor går lika bra som en bröllopstårta och vill du kan du dekorera dem lite extra.
 • Smekmånad
  Tänk på att det är helt okej att önska sig ett bidrag till bröllopsresan i present. Har du is i magen kan du dessutom säkert fynda en billig resa i sista minuten. Glöm inte heller att ta hjälp av nära och kära, och framförallt att nyttja dina kontakter. Kanske känner du en fotograf, musiker, florist eller konditor som kan bidra till festen? Om inte gratis så till ett rabatterat pris.

  Lycka till med bröllopsplanerna!

Fler ekonomiska bröllopstips

brudpar har gift sig ikon

Räkna på ditt bröllop

Hur mycket kostar det egentligen att gifta sig? Testa vår bröllopsräknare för att ta reda på hur mycket ditt drömbröllop kostar. Det tar bara en minut att svara på några enkla frågor.

Till räknaren

brollop

Så planerar du bröllopsfesten

Planerar du för ett bröllop eller behöver du hjälp med att hitta alternativ för att hålla nere kostnaderna? Kanske kan något av dessa förslag passa dig!


Blogg: Så planerar du bröllopsfesten!

brudpar har gift sig

Par gör sin egen bröllopstårta

Vi lät ett par göra sin egen bröllopstårta och så här gick det. Vissa saker kan man spara pengar på att göra själv till bröllopet andra kan vara bra att låta bli att göra själv.

Se filmen

Logga in

För närvarande kan vissa kunder uppleva problem vid inloggning. Vi beklagar detta och arbetar på att lösa problemet snarast möjligt.

Välj vilken tjänst du vill logga in på:Har du en pågående bolåneansökan?

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

  Vi behöver din medsökandes underskrift

  Välj hur du vill skriva under.

  Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

  Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.