18 maj 2021

Hemestra i sommarstuga – tips till dig som är ute i sista minuten!

Många har redan bokat en stuga inför sommaren och årets ”Svemester”, det är högt tryck på stugorna runt om i landet. Böljande rapsfält i Skåne, ljuva västkustvindar eller idylliskt röda stugor med vita knutar i Småland – det finns något för alla. Vi listar våra bästa tips till dig som vill spendera hemestern i ett mysigt sommarhus.

Hyr tryggt genom en stugförmedling

När du hyr en stuga genom en stugförmedling ingår det oftast en trygghetsgaranti. Hyr du av en privatperson har du dock inte samma garantier så se gärna till att ni skriftligt kommer överens om vad som gäller.

Det finns en hel del olika sajter som erbjuder stuguthyrning och många av dem har uppdaterat sina av- och ombokningsregler med anledning av pandemin. Försök att hålla dig uppdaterad och läs noga igenom villkoren innan du bokar.

Nedan tipsar vi om var du kan hitta din drömstuga i sommar.

Airbnb

Airbnb är en bokningssajt där du bland annat kan hyra stugor både i Sverige och utomlands. Sajten arbetar mycket med olika trygghetsåtgärder och både gäst och hyresvärd verifieras innan de får hyra eller hyra ut. De har även tagit fram nya rutiner för städning med anledning av coronaviruset och informerar om vilka av- och ombokningsregler som gäller.

Svenska turistföreningen (STF)

Hos Svenska turistföreningen har du tillgång till upp mot 300 boenden runtom i Sverige. De har generösa villkor när det kommer till regler för avbokning, så att du kan vara flexibel i dina semesterplaner.

Stugnet

Stugnet är Sveriges absolut största annonssida för uthyrning av fritidshus i Sverige. Både privata ägare och stugförmedlingar annonserar ut stugor på sajten. Utbudet varierar, inte minst nu när det är högt tryck på sommarstugor i Sverige.

Stugsommar

Stugsommar har 60 års erfarenhet av att hyra ut stugor i Sverige och har stugor över hela landet. Här finns det möjlighet att hyra sommarstugor året runt och inte bara under sommaren.

Ikano Bank

Genomtänkta beslut


Logga in

Välj vilken tjänst du vill logga in på

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.