13 december 2019

Tänk på detta när du samlar lån

samla lan

Om du har lån från flera kreditgivare kan det innebära att du betalar högre ränta och mer månadsavgifter än vad du behöver. Ett sätt att minska kostnaden för dina lån är att samla dom och på så sätt sänka räntan och minimera avgifterna från flera aktörer till bara en. Det är viktigt att du gör en korrekt jämförelse av både återbetalningstiden och den effektiva räntan innan du löser dina gamla lån med ett nytt samlingslån. Tänk på det här:

Räntan är bara en del av kostnaden
Även om din nya ränta är väldigt låg kan kostnaden för lånet vara höga om det tillkommer dyra avgifter. Därför är det viktigt att jämföra den effektiva räntan som kan liknas vid ett jämförelsepris för lån. Den effektiva räntan innefattar räntan och alla avgifter och kostnader för lånet

Ränteavdrag
Tänk på att du i deklarationen har avdragsrätt på 30 % av dina ränteutgifter. Därför kan lånet med lägst ränta men dyrare avgifter vara sämre än lånet med högre ränta men med lägre avgifter eftersom avdragsrätten endast gäller räntan och inte andra avgifter kopplade till lånet.

Återbetalningstid
När du ska lösa dina gamla lån med ett nytt lån behöver du ta hänsyn till hur lång tid du hade kvar att betala på ditt gamla lån och hur lång tid du ska betala på det nya lånet. Ett nytt lån med lång återbetalningstid kan totalt bli dyrare för dig, även om månadskostnaderna är lägre. Du behöver räkna på det och bestämma om det är något som du är bekväm med. Är du intresserad av att räkna på och eventuellt samla dina lån hos oss kan du klicka på länken nedan: 

Samla dina lån

Sharon Lavie

Familjeekonomi


Logga in

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.