Skaffa dig en trygg ekonomi med Ikano Låneskydd

Ansök genom att ringa vår kundservice på 0476 - 88 000.

Så här fungerar låneskydd

Om du blir heltidssjukskriven eller ofrivilligt arbetslös kan försäkringen täcka dina månadsbetalningar för ditt lån hos Ikano Bank i upp till 12 månader (med max 15 000 kr per månad). Vid dödsfall kan försäkringen betala hela din utestående skuld (max 400 000 kr). Låneskydd fortlöper automatiskt varje månad tills du säger upp försäkringen.

Om ni är två låntagare kan ni välja om båda eller endast huvudsökande ska vara försäkrad med Låneskydd. Eventuell medsökande kan endast köpa försäkringen om huvudsökande gjort det. Försäkringen gäller för den eller de personer som anges i försäkringsbrevet.

Mamma läser bok för dotter

Vad kostar låneskydd?

Försäkringen kostar 8 % av din månadskostnad (amortering och ränta) för lånet hos Ikano Bank. Det vill säga 80 kr för varje 1000 kronor du har i månadskostnad. Betalning av Låneskydd görs i samband med att du betalar din månadskostnad för lånet. Är ni två låntagare och båda har valt att köpa Låneskydd så betalar var och en 8 % av månadskostnaden.

Låneskydd kan köpas av dig som:

 • har ett låneavtal för Ikano Banklån och/eller Ikano Billån med Ikano Bank
 • har fyllt 18 år, men inte 65 år
 • är folkbokförd i Sverige och har rätt till så kallade arbetsbaserade förmåner, bland annat sjukpenning;

 • är fullt arbetsför, vilket bland annat innebär att du inte får sjukpenning eller sjuk-/aktivitetsersättning eller har varit sjukskriven mer än 30 dagar i följd under det senaste året;
 • är tillsvidareanställd eller har en visstidsanställning om minst 60 timmar per månad, eller har din huvudsakliga arbetsinkomst som företagare.

Undantag och begränsningar

Precis som andra liknande försäkringar har försäkringen undantag och begränsningar. Bland annat gäller försäkringen inte för sjukdom du hade när du anslöt dig och under de första 24 månader finns undantag för vissa diagnoser. För att kunna få ersättning från försäkringen behöver du också uppfylla vissa inträdes-, kvalificerings- och återkvalificeringstider.

Om jag skulle ångra mig?

Du har rätt att säga upp försäkringen när som helst under försäkringstiden. Under de 30 första dagarna har du ångerrätt. Använder du dig av ångerrätten innebär det att du inte anses ha haft något försäkringsskydd och om du hunnit betala in pengar för försäkringen återbetalas de.

Hur köper jag låneskydd?

Ikano Låneskydd köper du i samband med att du ansöker om ditt lån. Har du redan ett lån och vill köpa till Låneskydd kan ringa till vår kundservice på 0476 - 88 000, så hjälper vi dig. Du kan också skicka in en blankett portofritt till Ikano Bank.

Ifylld blankett skickas till:
Ikano Bank AB, Box 21066, 200 21 Malmö 

Försäkringsgivare:  Ikano Försäkring AB och Ikano Livförsäkring AB Box 1202 172 24 Sundbyberg

Inloggningsalternativ

Internetbanken

Mobilt BankID

BankID

Varför kan jag inte logga in med pinkod?

Ikano Kort

Logga in Ikano Kort

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

  Vi behöver din medsökandes underskrift

  Välj hur du vill skriva under.

  Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

  Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.