2 års ränta

Vår lägsta bolåneränta

Nu 1,59 % när du binder räntan på 2 år

Hos oss slipper du förhandla. Istället får du en schysst ränta som baseras på storleken på ditt lån och värdet på din bostad.

Räkna på din månadskostnad i vår kalkyl nedan.

Räkna ut din månadskostnad

Här kan du se vad ditt lån kostar i månaden med bunden ränta

kr
kr

Tips!
När du söker lånelöfte kan det vara bra att lämna utrymme för en eventuell budgivning. När du sedan ansöker om lån behöver du inte nyttja hela det belopp du sökt lånelöfte för.

Höj ett befintligt lån

Det kan finnas olika anledningar till att man vill höja sina bolån, exempelvis om man renoverar eller bygger om. Tänk på att lägsta belopp vid höjning av bolån är 50 000 kr.

Höj ditt lån här

Även bolån kan flytta

Du är välkommen att flytta dina befintliga bolån till oss för att sänka dina kostnader. Räkna på din nya månadskostnad i vår kalkyl och se vilken ränta vi kan erbjuda dig. Hos oss slipper du förhandla. Istället får du en schysst ränta som baseras på storleken på ditt lån och värdet på din bostad. Att byta bank är enkelt. Ansök och vi flyttar bolånet åt dig.

När du flyttar lån till oss så är det när lånet upptogs hos din tidigare långivare som avgör vilka amorteringskrav som gäller. Lån som tagits före 1 juni 2016 omfattas inte av de nya amorteringskraven. Du behåller din amorteringsfrihet om du flyttar lån till oss som inte utgör mer än 70 % av bostadens värde och som är tagna före 1 juni 2016. Om du har lån som överstiger en belåningsgrad om 70 %, så ska den överstigande lånedelen amorteras under maximalt 15 år. Läs mer under Frågor & Svar – Hur skall jag amortera? Längst ner på sidan.

Flytta ditt lån här

Låna extra med privatlån

Ibland behöver man låna extra pengar i samband med bostadsköpet eller vid renovering. Vi erbjuder privatlån utan säkerhet med individuell ränta som baseras på dina ekonomiska förutsättningar. Du kan låna från 30 000 – 350 000 kr. Återbetalningstiden är mellan 2-10 år, aktuell ränta är mellan 3,60% - 8,00%. Enda kravet är att du har ditt bolån hos oss. Privatlån ansöker du om i samband med ditt bolån.

Ansök om bolån

Bind din ränta

Du som redan har ett bolån hos oss med rörlig ränta kan när som helst binda ditt bolån under en längre period. Din ränta baseras på storleken på ditt lån och värdet på din bostad. Räkna på din nya månadskostnad i vår kalkyl och se vilken bunden ränta vi kan erbjuda dig. Binder räntan gör du genom några enkla steg i inloggat läge.

Logga in och bind räntan

Skaffa lånelöfte inför köpet

Med ett lånelöfte vet du precis vad du kan lägga på din nästa bostad. När affären sen är klar kontaktar du oss och vi gör om löftet till ett färdigt lån.

Hjälp mig med ett lånelöfte

Brygglån hjälper dig med bostadsbytet

Om du tillträder din nya bostad innan den gamla är såld kan du tillfälligt behöva ett brygglån. När du sen säljer din tidigare bostad betalas lånet tillbaka.

Berätta mer om hur överbryggningslån fungerar

Handpenningslån

Ett lån för dig som behöver hjälp med handpenningen. Lägsta lånebelopp är 20 000 kr och högsta 600 000 kr.

Ring oss på 0476 - 88 170 så berättar vi mer.

Vanliga frågor om bolån

 • Kan man förhandla om räntan hos Ikano Bank?

  Nej, hos oss slipper du krävande förhandlingar. Istället får alla kunder en schysst ränta som styrs av storleken på ditt lån och värdet på din bostad. Vi kräver inte att du ska skaffa fler tjänster hos oss för att du ska få det bästa bolånet. Vi tar heller inte ut någon uppläggningsavgift.

 • Hur ska jag amortera?

  Nya amorteringskrav från och med 1 juni 2016

  • Bolån som har en belåningsgrad över 70 % av bostadens värde ska årligen amorteras med 2 % av det totala ursprungliga lånebeloppet, till dess att belåningsgraden är 70 % eller lägre.
  • När belåningsgraden är lägre än 70 % ska amorteringen vara 1 % årligen av det totala ursprungliga lånebeloppet, ned till 50 %.
  • Bolån med belåningsgrad under 50 % omfattas inte av amorteringskrav.

  Amorteringsvillkor

  • Rak amortering: Amorteringsbeloppet är lika stort vid varje betalningstillfälle.
  • Amorteringsfritt: Ingen amortering under bindningstiden. Detta alternativ kan endast väljas för lånebelopp upp till 50 % av bostadens värde.

  Du som har bolån tagna innan 1 juni 2016 och vill flytta bolånen till oss, omfattas inte av de nya amorteringskraven enligt ovan. Om din belåningsgrad inte är högre än 70 % kan ditt lån vara amorteringsfritt, om du väljer det. Om du har lån som överstiger en belåningsgrad om 70 %, så ska den del av lånet som överstiger amorteras under maximalt 15 år.

 • Kan man förtidsinlösa lån?

  Du kan alltid lösa ditt bottenlån under räntebindningsperioden. I vissa fall måste du dock betala en ränteskillnadsersättning om det vid lösentillfället visar sig att räntesatsen på lånet som du löser är högre än den dagsaktuella räntan. Vid räntebindningsperiodens slut kan lånet alltid lösas utan någon kostnad.

  Ränteskillnadsersättningen betalas av låntagaren och är avdragsgill som ränta i deklarationen.

 • Jag har omskrivning av mina lån inom några dagar. Kan ni hjälpa mig?

  Absolut! Men på grund av den snäva tidsramen rekommenderar vi dig att välja rörlig ränta på dina nuvarande bolån hos befintligt kreditinstitut. Fyll därefter i lugn och ro en ansökan här på vår hemsida. Sedan ordnar vi resten.

 • Kan Ikano Bank hjälpa till med ett privatköp?

  Tyvärr inte, Nej. Vi kan endast hjälpa till om köpet är förmedlat via en mäklare.

 • Jag ska bygga ett nytt hus. Kan jag låna hos Ikano Bank?

  Nej, vi erbjuder tyvärr inte byggkreditiv. Men du är välkommen att ansöka om bolån när huset är färdigbyggt.

 • Vilket amorteringskrav gäller för en kund som förvärvar en nyproducerad bostad?

  Bolån som tas för finansiering av nyproducerad bostad kan undantas från de nya reglerna under max fem år om belåningsgraden är 70 % eller lägre av bostadens värde. Bolån som överstiger 70 % av bostadens värde ska årligen amorteras med ett belopp motsvarande 2 % av det totala lånebeloppet.

 • Måste jag lägga hela mitt bolån hos Ikano Bank för att få upp till 85 % i bottenlån?

  Ja, du måste placera hela bolånet hos Ikano Bank.

 • Hur ser Ikano Banks räntesättning för bolån ut?

  Räntan på ditt bolån fastställs av totalt lånebelopp i förhållande till bostadens marknadsvärde (så kallad belåningsgrad) och räntebindningstid. Här på vår sida har du möjlighet att räkna ut just din ränta och månadskostnad.

 • Vad är marknadsvärdet på en bostad?

  Marknadsvärdet på din bostad avgör vanligtvis hur mycket vi kan låna ut. Om du redan äger en bostad och vill låna på den behövs i de flesta fall ingen värdering. När du köper en bostad är priset du betalar normalt det vi räknar belåningen på. Vi gör alltid en rimlighetsbedömning av priser på bostäder. Om det är stor skillnad mellan priset och vår bedömning kan vi begära en värdering.

 • Vad innebär ett lån med 3 månaders räntebindning?

  3 månaders räntebindning innebär att du får aktuell ränta fr.o.m. lånets teckningsdag och tre månader framåt.

  När de 3 månaderna har gått justeras villkoren till aktuell räntesats för en ny 3-månadersperiod framåt.

  Den nya räntan ser du när du loggar in i banken och på kommande låneavi som du får hem.

  På detta sätt fortsätter avtalet i 12 månader. Det innebär att du inte behöver meddela oss vid varje 3-månadersperiods slut utan avtalet löper i 12 månader om du inte väljer att flytta ditt lån eller binda din ränta. När de 12 månaderna har gått får du ett brev från oss och du kan då välja att fortsätta ha rörlig ränta eller binda den.

 • Vilka handlingar behöver jag skicka in till Ikano Bank vid köp av bostad?

  När du ansökt om Ikano Bolån behöver du skicka in:

  • En kopia av ett underskrivet köpeavtal.
  • En objektsbeskrivning, som du får av mäklaren.
  • Vid köp bostadsrätt behöver du även skicka in bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning .

   

 • Vad är det lägsta respektive högsta beloppet jag kan låna när jag tar bolån?

  Lägsta totala lånebelopp är 200 000 kr och högsta totala lånebelopp är 8 000 000 kr.

 • Vad kostar det att få lagfart på min fastighet?

  En lagfart kostar 1,5 % av köpeskillingen, plus en expeditionsavgift till Inskrivningsmyndigheten på 825 kr. Utöver detta tar vi ut en administrativ avgift på 750 kr.

 • Kan jag låna till en bostad med vilken storlek som helst?

  Boytan på villa måste vara mellan 50 - 300 kvm.

  Boytan på bostadsrätt måste vara mellan 20 - 300 kvm.

  Boytan på fritidshus måste vara mellan 30 - 200 kvm.

 • Vad är ett pantbrev?

  För att få ett bolån måste du lämna pantbrev i fastigheten. Detta innebär att du pantsätter en del av din fastighet till banken. Pantbreven följer alltid med fastigheten även om den säljs.

  Pantbreven kostar 2 % av pantbrevsbeloppet, plus en expeditionsavgift på 375 kr till Inskrivningsmyndigheten. Utöver detta tillkommer en administrativ avgift på 500 kr hos oss, om du inte tar ut ditt nya pantbrev i samband med att du söker lagfart.

Inloggningsalternativ

Internetbanken

Mobilt BankID

BankID

Pinkod

Ikano Kort

Logga in Ikano Kort

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

  Vi behöver din medsökandes underskrift

  Välj hur du vill skriva under.

  Håll sökorden enkla.

  Använd flera ord för att förfina din sökning.