Exportera utan kredit- och valutarisk med factoring

Factoringskolan - Del 3

Självklart vill du sälja till utländska kunder, men det kan kännas osäkert. Med factoring kan du sälja exportfakturor och helt slippa kredit- och valutarisken.

Att sälja varor och tjänster till företag utanför Sverige innebär såväl vinstmöjligheter som risker. Det kan vara knepigt med kreditkollen och dessutom kan värdet på valutan förändras innan fakturan betalats. Då stora förändringar kan ske snabbt går det inte att alltid ta betalningen för given, vilket kan kännas svårt för företagare som kanske inte har råd med sådana risker.

Vi erbjuder tjänsten factoring som innebär att vi köper eller belånar exportfakturor av dig och ersätter dig direkt. När du säljer fakturor till oss köper vid dem utan regress så att du slipper oroa dig för att du inte ska få betalt av din kund. Vi tar på oss kreditrisken även när det är fakturor till utlandet. Vill du istället belåna exportfakturor hos oss behöver du teckna en kreditförsäkring. En kreditförsäkring skyddar företaget mot kreditförluster och försäkringsskydd är ibland en förutsättning för att överhuvudtaget kunna erbjuda köparen kredit och genomföra affären. Med en kreditförsäkring är ditt företag skyddat mot kundförluster vid försäljning till såväl svenska som utländska kunder. Med factoring får du också större möjligheter att växa när du inte har kapital låst i obetalda, och eventuellt osäkra, fakturor. Du förbättrar företagets likviditet direkt.

Factoringskolan Del 4

Del 4. Ge jobbet mer tid utan att äventyra kundrelationer

Många företagare lägger ner all sin tid och energi i jobbet. Men att lägga en massa tid åt att driva in betalningar är det inte så många som gillar. Slipp vara indrivare, gör så här istället.

Factoringskolan del 4

Vill du ha ett kostnadsfritt förslag på hur factoring kan hjälpa dig? Kontakta oss så återkommer vi till dig. 

Läs mer om factoring och kontakta oss

.
.
.

Chatta med oss

Chattar...