Låna pengar till det du behöver

Ska du renovera, köpa bil eller funderar på att byta bank för bolånet?
Hos oss lånar du med schyssta villkor och bra ränta.

Just nu förekommer bedrägeriförsök där bedragare ringer eller smsar och utger sig för att vara från Ikano Bank. Läs mer här.

Renovera i sommar?

Nytt kök, ny uteplats eller nytt badrum? När det slår om till varmare väder brukar många passa på att skrida till verket med sina renoveringsplaner. Hos oss kan du låna upp till 350 000 kr för att genomföra dina projekt. Använd renoveringslånet till det du önskar, så som hantverkshjälp och material.

Ansök om renoveringslån

Information om effektiv ränta för lån
Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 6,44 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 424 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 145 460 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,63 % (2022-06-28).


Flytta ditt bolån och få din bästa ränta direkt

Har du ett bolån hos en annan bank och vill se om du kan förbättra din ränta? På Ikano Bank förmedlar vi bolån med schyssta villkor där du slipper förhandla – istället får du den bästa räntan som vi kan erbjuda dig direkt. Ansök om att flytta ditt bolån enkelt online med BankID.

Flytta ditt bolån

Nu höjer vi räntorna på våra sparkonton

I tider med stigande priser och inflation är det klokt att se över sina köpbeteenden och lägga undan pengar när det går. Med ett sparkonto kan du tryggt spara pengar och bygga upp en buffert för framtiden.

Sparkonto – 0,50 %

Sparkonto Plus – 0,65 %

Sparkonto Fix – upp till 1,80 %

Öppna sparkonto

Poäng på alla dina köp med Ikano Kort

Ikano Kort är ett kreditkort utan årsavgift som ger dig poäng på allt du handlar, vad du än köper. Varje krona du handlar för ger en poäng som sparas till dess att du kommit upp i 25 000 poäng. Då dras 100 kronor av från din nästa faktura.

Så skaffar du Ikano Kort

Samla dina lån och krediter

Att ha många små lån och krediter är ofta ganska dyrt. När du istället ersätter dina kreditkortsskulder och smålån med ett samlat privatlån har du goda utsikter att få en lägre totalkostnad.

  • Möjlighet till sänkt månadskostnad
  • Bättre koll på din ekonomi
  • Förbättrad kreditvärdighet

Samla dina lån

Lär dig jämföra rätt

Vad ska du tänka på när du väljer lån? Framför allt att jämföra hela kostnaden för lånet och inte bara vad du betalar i månaden. Det lönar sig i längden.

Läs mer

Vardagsekonomi – våra senaste artiklar

Vardagsekonomin kan vara lite krånglig ibland. Därför bidrar vi gärna med vår kunskap när vi kan. Här delar vi inspiration och våra bästa tips kring ekonomi i vardagen.

Skydda dig mot bedrägerier

Just nu förekommer bedrägeriförsök där uppringare utger sig för att vara från Ikano Bank. Observera att vi aldrig kommer kontakta dig och uppmana dig att lämna ut uppgifter till BankID.

Anmäl bedrägeri

Tips om säkra bankärenden

Vi är Ikano Bank

Ikano Bank startades precis som IKEA i de småländska skogarna för att ge de "många människorna" ett bra alternativ i vardagen. När livet pendlar kan lösningen ibland handla om pengar. Då är det skönt med någon som bryr sig om vardagsekonomi och förstår att den svänger fram och tillbaka. Därför har våra sparkonton, privatlån, bolån och kreditkort schyssta villkor och bra ränta från första kronan.